Јошило изручен БиХ, истражују га у скај предметима

ГС
Foto: Независне

Полицијски службеници судске Судске полиције БиХ преузели су од колега из Хрватске и у Комплекс правосудних институција изручили осумњиченог Јована Јошила (40) из Бањалуке.

"Јошило је под истрагом у скај предметима кодног назива "Танспортер" и "Стораге", а терете га за организовани криминал повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина дрога", саопштило је данас Тужилаштво БиХ.

Како се додаје у саопштењу, тужилаштво и партнерске полицијске, правосудне и безбједносне агенције, дуго времена су трагале за њим јер се налазио у бјекству.

"Осумњичени је прошле године ухапшен у Хрватској, на подручју Истре, гдје је користио кривотворене личне документе, након чега су покренуте активности у оквиру међународне сарадње, за његово изручење у БиХ", наводи се у саопштњу.

Након што су припадници Судске полиције, од колега из Хрватске, како се додаје, данас око 13 сати преузели осумњиченог, он је уз високе мјере осигурања, доведен у Комплекс правосудних институција БиХ, гдје је на снази мјера притвора која му је одређена расписивањем потјернице од стране Суда БиХ.

"Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу, који ће предузети даље потребне кораке у процесуирању осумњиченог", закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана