Још се утврђују детаљи експлозије у бањалучком насељу Старчевица

Ј. Са.
Још се утврђују детаљи експлозије у бањалучком насељу Старчевица

БАЊАЛУКА – Три дана након снажне експлозије која је одјекнула бањалучким насељем Старчевица и узнемирила мјештане, а у којој је уништен стан у улици Слободана Кустурића, није познат тачан узрок експлозије.

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да су наређена даља вјештачења, те да су прелиминарни резултатима истраге показали управо оно на шта се одмах и посумњало, да је за све крив бојлер за гријање.

Извор близак истрази рекао је да су увиђај обавили тужилац ОЈТ, заједно са припадницима Полицијске управе Бањалука и вјештаком машинске струке.

-Према првим информацијама са увиђаја, узрок снажне експлозије је највјероватније квар на бојлеру, али ће се обавити сва даља потребна вјештачења како би се знао тачан узрок -  навео је извор из истраге.

Подсјећамо да је до експлозије, која је проузроковала велику материјалну штету, дошло у петак око 14 часова, те нико није повријеђен.

Из Полицијске управе Бањалука раније су саопштили да су на терену били службеници ПУ Бањалука, припадници Ватрогасне бригаде Бањалука, те екипа Хитне помоћи.

У стану је живјела шесточлана породица, а према непотврђеним информацијама, неколико минута прије експлозије, дијете је напустило стан и кренуло у школу.

У интервенцији је учествовало шест ватрогасаца и једно возило.

Очевици, који су се у тренутку експлозије затрекли у оближњем кафићу или пекари, рекли су да је призор био страшан, те да је стакло, као и столарија летјело на све стране.

- Не знам шта је тачно било, само смо чули снажну експлозију и видјели обрушену фасаду и столарију и стакло на цести – рекла је једна мјештанка.Осим стана, који је готово у потпуности уништен, штете има и у гаражи, гдје је дио вентилације пао на возило. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана