Детаљи акције "Токио" на Јахорини: Осим новца и наркотика одузета и возила

Јасмина Салопек
Детаљи акције "Токио" на Јахорини: Осим новца и наркотика одузета и возила

БАЊАЛУКА – Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у наставку акције "Токио" одузели су неколико возила и то "голф 7", "поло", "ауди", "форд фокус" и "шкоду октавију".

Из МУП-а Српске у понедјељак су саопштили да је полиција, под надзором Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева обавила претресе локација које је користио Младен Самарџија (33), један од најтраженијих европских бјегунаца.

- Том приликом пронађено и привремено одузет новац у износу 3.300 евра и 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице и смеђа биљна материја која асоцира на опојну дрогу хашиш бруто масе 12 грама – саопштили су из  МУП-а.

Додали су да истрага трајала дужи временски период, те се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ.

Самарџија је члан је криминалне групе коју терете да је у протеклом периоду препродала више од 40 килограма наркотика, а хапшен је и прошле године  на Палама када му је у возилу пронађено 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. Тада је пуштен на слободу јер га од изручења Словенији штити двојно држављанство. Такође, Самарџија се у медијима помињао и као кум вође "шкаљарског клана" Јована Вукотића који је убијен у Турској.

Према непотврђеним информацијама, након хапшења Самарџије, приведена је Тијана Тегелетија, бивша супруга некадашњег предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милана Теглетије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана