"Откључавање" телефона полицајца шокирало хрватску јавност

24сата/Индекс
"Откључавање" телефона полицајца шокирало хрватску јавност

ГОСПИЋ - Потврђена је оптужница против личког полицајца (37) којег терете да је годину дана на свом мобилном телефону прикупљао дјечију порнографију, а списак је на вјештачењу. Укинут му је истражни затвор и замијењен превентивним мјерама, пишу 24сата.

Осим тога, против споменутог полицајца води се још једна истрага. Он и његов 50-годишњи колега осумњичени су да су 29. августа прошле године на подручју Госпића у приватном возилу силовали 33-годишњу Загрепчанку.

Обојици је након хапшења одређен истражни затвор, а на слободу су пуштени након што су испитани сви свједоци. Жена је тада од Жупанијског државног тужилаштва и Жупанијског суда у Карловцу тражила забрану приближавања и забрану успостављања контакта, али одбили су је. 

"Бојим се изаћи из стана. У страху сам да бих могла срести их негдје на улици. Због тог страха нигдје не излазим сама, нисам се усудила отићи ни до дућана и осјећам се као талац у властитом дому", рекла је 33-годишњакиња.

Док су полицајци били у истражном затвору, колеге су на мобилном телефону млађег осумњиченог пронашли педофилски садржај, преноси "Индекс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана