Једномјесечни притвор возачу из Котор Вароша

Срна
Једномјесечни притвор возачу из Котор Вароша

БАЊАЛУКА - Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Владану Петрушићу из Котор Вароша који је осумњичен да је 2. августа управљајући аутомобилом под дејством алкохола ударио у друго возило у којем је тада погинуо возач.

Окружни суд у Бањалуци је прихватио приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука и одредио Петрушићу притвор због сумње да је починио кривично дјело угрожавања јавног саобраћаја са смртном посљедицом, саопштено је из тужилаштва.

Поступајући тужилац је, након испитивања осумњиченог, предложио да му буде одређен притвор због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело.

Петрушић /23/ се сумњичи да је 2. августа око 19.00 часова управљајући возилом "ауди" под дејством алкохола на магистралном путу у Масловарама ударио у возило "пасат" за чијим управљачем је био Недељко Симић из Котор Вароша, који је том приликом смртно страдао.

Ово лице је управљало возилом са концентрацијом алкохола у организму од 2,04 промила и то у току трајања заштитне мјере забране управљања моторним возилом б категорије од 60 дана, по прекршајном налогу Полицијске станице Котор Варош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана