Једномјесечни притвор савјетнику начелника и директору рудника

Срна
Foto: Klix.ba

ТУЗЛА - Општински суд Живинице је на приједлог Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона одредио једномјесечни притвор за савјетника начелника Живиница Абдулаха Зукића (40), те в.д. директора Рудника мрког угља "Ђурђевик" Самира Суљића (44), обојица из Живиница, због сумње да су починили кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела.

Зукићу се ставља на терет примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, а Суљићу примање дара или других облика користи, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва.

Они су осумњичени да су од маја до почетка јула, користећи свој положај, од власника и одговорног лица у једној фирми која пружа услуге заштите Руднику и којој је ово јавно предузеће дуговало 300.000 КМ за пружене услуге у претходном периоду, тражили у телефонским или личним контактима да им предају дио од 15 одсто од укупног потраживања у новцу, око 45.000 КМ, како би посредовали и утицали да предузеће "Електропривреда БиХ" овој агенцији исплати поменути дуг.

Након што је "Електропривреда БиХ" овој агенцији за заштиту исплатила потраживања првог дијела дуга у износу од 200.000 КМ и договорена исплата преосталог дијела дуга од 100.000 КМ, у возилу директора ове агенције 2. јула ове године Суљићу је исплаћен новац у износу од 30.000 КМ, након чега су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) осумњиченог ухапсили, а одмах након тога и Абдулаха Зукића.

Кантонално тужилаштво је, у сарадњи са припадницима Сипе, у овом предмету истрагу водило у претходних 20 дана, те су по примопредаји новца осумњичени ухапшени. Поступајући тужилац је донио наредбу о спровођењу истраге и испитао осумњичене.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана