Једномјесечни притвор одређен и четвртом ухапшеном за изборну превару у Брчком

Срна
Једномјесечни притвор одређен и четвртом ухапшеном за изборну превару у Брчком

БРЧКО - Након притварања осумњичених за изборну превару у дистрикту Брчко Стојана Баварчића, Пеје Мендеша и Јасмина Равкића, у притвору је и Мато Глухаковић на кога је Тужилаштво проширило истрагу, коју је раније отворило за Мендеша и Равкића, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.


Глухаковић, који је притворен јуче, сумњичи се да је у договору са Мендешом, као активним политичким субјектом, прибавио личне документе најмање 30 мјештана насељених мјеста Рашљани и Бијела, а затим их заједно са њим, без њиховог знања и сагласности пријавио за гласање ван БиХ.

У приједлогу за одређивање притвора наведено је да су они Централној изборној комисији БиХ поднијели пријаве у име грађана, кривотворећи њихове потписе на пријавама у намјери да се та лица евидентирају за гласање из иностранства.

Глухаковић је лишен слободе 8. октобра и сутрадан доведен у просторије Тужилаштва дистрикта, гдје га је тужилац испитао у својству осумњиченог и предложио надлежном суду да му одреди притвор, што је Основни суд и учинио јуче када му је одредио једномјесечни притвор и то два дана након што је исту мјеру изрекао Мендешу и Равкићу.

Притвор је прије седам дана, из скоро истих разлога, правоснажно одређен и Стојану Баварчићу.

Имајући у виду индикативно велики број пријављених бирача за гласање из иностранства, откривање и доказивање кривичних дјела из изборне области у фокусу је рада Тужилаштва и Полиције дистрикта, на чему ће се приоритетно задржати и на дан одржавања избора, али и у постизборном периоду, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана