Једномјесечни притвор бившем директору Центра за социјални рад

Срна
Једномјесечни притвор бившем директору Центра за социјални рад

БИЈЕЛЈНА - Основни суд у Бијељини одредио је Милораду Софренићу који је осумњичен за злоупотребу службеног положаја или овлаштења у периоду од 2018. до краја децембра 2020. године.

”Притвор за осумњиченог М.С. одређен је на приједлог Окружног јавног Тужилаштва у Бијељини”, објављено је данас на званичној страници овог тужилаштва.

Окружно јавно тужилаштво Бијељина спроводи истрагу против Софренића због сумње да је од 2018. до 2020. године незаконито користио службено возило, наплаћивао дневнице за службена путовања и дођељивао средства за једнократну новчану помоћ лицима у стању социјалне потребе, која такве услове нису испуњавала, чиме је оштећен буџет града.

“Он је користио службено возило Центра за социјали рад, одлазио на службена путовања обављајући послове за Фудбалски савез, при чему је наплаћивао дневнице и наплату трошкова доласка на сједницу Извршног одбора, а истовремено је за то сачињавао налоге за службена путовања Центра за социјални рад и наплаћивао дневнице у овој установи”, рекао је раније портпарол Окружног тужилаштва Бијељина Милан Маливојевић.

Он је додао да се М.С. сумњичи да је током цијеле 2020. године средства намијењена за исплату једнократних новчаних помоћи лицима у стању социјалне потребе дођељивао лицима која такве услове нису испуњавала, чиме је причињена штета буџету града.

Маливојевић је истакао да је на овај начин дошло и до ускраћивања помоћи грађанима који се стварно налазе у стању социјалне потребе.

Он је додао да је истрагом обухваћено осам лица која се сумњиче да су током 2020. године починила кривично дјело несавјестан рад у служи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана