Приједор: Старија жена задобила тешке опекотине у пожару у ромској згради

Срна
Приједор: Старија жена задобила тешке опекотине у пожару у ромској згради

ПРИЈЕДОР - Старија жена задобила је тешке опекотине у пожару који је избио у ромској кући у приједорском насељу Рашковац, изјавио је Срни руководилац акције гашења Мирослав Торбица.


Он је навео да су дојаву да гори стан у монтажној згради у Улици Мухарема Суљановића добили у 11.07 часова.

“Затекли смо пожар у разбукталој фази, а у ходнику стана једну старију жену са тешким опекотинама по цијелом тијелу”, рекао је Торбица.

Према његовим ријечима, ватрогасци су обавили евакуацију зграде и Служба хитне помоћи преузела је повријеђену жену и пет лица која су се нагутала дима.

“Пожар је брзо угашен интервенцијом с три млаза. Присутни су били и припадници Полицијске управе /ПУ/ Приједор који сада врше увиђај. Узрок пожара утврдиће инспектор и материјална штета биће накнадно процијењена”, додао је Торбица.

Из ПУ Приједор саопштено је да су полицијски службеници заједно са ватрогасцима евакуисали око 20 станара ове зграде и да је повријеђена особа превезена на Универзитетски клинички центар у Бањалуку.

Обавијештено је Окружно јавно тужилаштво Приједор и полицијски службеница утврђују околности настанка пожара.

У Приједору је прва ромска зграда изграђена 2004. године у Рудничкој улици, а друга, у којој је данас избио пожар, 2016. године, обје у пројектима стамбеног збрињавања Рома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана