Акција "Невера": Приведен осумњичени за помагање у убиству Рамића

Ј. Са.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Едвин Имамовић, који је осумњичен за помагање у убиству Мехмеда Рамића, ухапшен је јуче у оперативној акцији "Невера" .

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево на основу наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ јутрос су у јутарњим часовима почели да спроводе акцију с циљем расвјетљавања и документовања кривичних дјела организовани криминал.

Како је саопштено из МУП-а КС претреси су вршени на више локација на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева. 

"Предмет интересовања је више лица која се доводе у везу са извршеним кривичним дјелима у протеклом периоду на подручју Кантона Сарајево" саопштено је из полиције.

Акција "Невера" покренута је након дешифрирања апликације Скај којом су се за комуницирање користиле бројне криминалне групе.  

Мехмед Рамић, с чијим убиством се повезује Имамовић, убијен је у децембру прошле године на Пофалићу.

За убиство Рамића, осим Имамовића, осумњичени су Амел Јашаревић и одбјегли Адел Кабаш, раније Муртовић, док се Игору Зуки на терет ставља помоћ починиоцима након кривичног дјела. 

Тужилаштво БиХ  саопштило је да на подручју Сарајева и околине припадници кантоналног Министарства унутрашњих послова врше претресе и хапшења осумњичених за међународно кријумчарење наркотика, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичена лица су под истрагом да су се на подручју Сарајева и шире бавила производњом и прометом дроге, као и кријумчарењем дроге из сусједних земаља ради даље препродаје у БиХ, те даље дистрибуције према нарко-тржишту земаља ЕУ и тако стицала незакониту имовинску корист.

Осумњиченим су стављена на терет кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге и прање новца.

У овом предмету остварена је значајна међународна сарадња са Европолом.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима, наведено је из Тужилаштва.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана