Један од најтраженијих европских бјегунаца ухапшен на Јахорини

Н. Т.
Уступљена фотографија
Један од најтраженијих европских бјегунаца ухапшен на Јахорини

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Младен Самарџија (33), члан криминалног клана, за којим су трагале и власти Словеније, ухапшен је данас на Јахорини, потврђено је "Гласу Српске".

Њему су лисице на руке јуче ставили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет и Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Републике Српске. Према незваничним информацијама, он је ухапшен због сумње да је умијешан у шверц наркотика.

Самарџија се од августа ове године налази на ажурираној листи бјегунаца Европске уније и налази се међу 50 најтраженијих.

Потјерница је објављена на страници www.eumostwanted.eu.

Како је наведено, власти Словеније га потражују због избјегавања доласка на суд пред којим се против њега води поступак за организовани криминал и трговину наркотицима. Терете га да је био члан међународне криминалне групе која је дјеловала у оквиру веће међународне криминалне организације из Црне Горе. Позивајући се на документе из истраге словеначки медији су наводили да је Самарџија важио за добављача хероина који је у августу 2020. био мета прикривених истражилаца словеначке полиције. Како је објављено, тајни агенти су од Самарџијиних курира куповали хероин, а на кесицама су откривени и његови отисци прстију.

Самарџија је хапшен и прошле године на Палама када му је у возилу пронађено 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. Тада је пуштен на слободу јер га од изручења Словенији штити двојно држављанство. Такође, Самарџија се у медијима помињао и као кум вође "шкаљарског клана" Јована Вукотића који је убијен у Турској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана