Јасмин Бркић из Бугојна пријављен тужилаштву: Љубавницу преварио за 50.000 КМ

Небојша Томашевић
Јасмин Бркић из Бугојна пријављен тужилаштву: Љубавницу преварио за 50.000 КМ

ДОБОЈ - Јасмин Бркић (31) из Бугојна осумњичен је да је преварио своју 20 година старију љубавницу за 50.000 марака, којој је слагао да има право на подстицај јер је у протеклом рату у БиХ изгубила супруга, али уз одређену надокнаду, сазнаје "Глас Српске"

- Тој жени са којом је био у емотивној вези лагао је да има право на подстицај које додјељује Министарство за борачка питања ФБиХ, а затим на име тога извлачио новац. То је чинио од јануара лани до септембра ове године, а узимао јој је по 100 до 500 КМ. Говорио је да се ради о подстицају и до 200.000 КМ, али да би га добила мора да плати одређену дивиденду - казао је извор близак истрази.

Појаснио је да је Бркић, да би му превара била увјерљивија, од своје партнерке тражио да прикупи одређену документацију.

- Када је то урадила, рекао јој је да ће све средити, али да треба да плати дивиденду на име подстицаја. Она му је повјеровала па му је дала новац. Након неког времена опет је тражио паре, а да би вјеровала да ће добити подстицај, са другог телефона јој је слао поруке представљајући јој се као радници и високи функционери у ФБиХ - казао је наш извор.

Појаснио је да је Бркић својој партнерки са непознатог броја прво послао поруку у којој се представио као секретарица министра за борачка питања ФБиХ Салка Букваревића.

- Написао је да је све сређено за подстицај, али да треба још пара за дивиденду. Након порука Бркић је одлазио код жене и када би му она рекла за поруке, он је од ње узимао новац и рекао да ће за њу платити и све средити - рекао је извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, како је вријеме одмицало преваранту су порасли апетити па је с другог броја телефона послао поруку партнерки у којој се представио као министар Букваревић.

- У порукама је казао да је све сређено, али да треба опет да плати дивиденду. Бркић је након тога одлазио код ње и преузимао новац да у њено име плати. Осим телефонских, он је партнерки слао и и-мејл поруке у којима се представљао као гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић, те је убјеђивао да ће добити подстицај, али мора да настави да плаћа дивиденду - рекао је извор "Гласа Српске".

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да су против Бркића поднијели извјештај Окружном тужилаштву Добој којим га терете за превару.

- Постоји сумња да је Ј. Б. од јануара 2019. до средине септембра ове године искористио емотивну везу са оштећеном да би је преварио. Лажно јој је представљао да има право на подстицај од једног министарства, јер јој је погинуо члан домаћинства у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату. Обмањивао ју је и наводио да му даје новац да у њено име плати дивиденду за добијање подстицаја. На тај начин је преварио за 50.000 КМ - наведено је у полицијском саопштењу.

Посуђивала новац

Жртва преваре Јасмина Бркића је од познаника и на друге начине позајмљивала новац да би га дала њему на име наводне дивиденде за добијање подстицаја.

- Вјеровала му је па се надала да ће добити подстицај и вратити своје уложене паре. Такође му је на крају дала своју банковну картицу да у име ње плаћа дивиденду. Тек након више од године је схватила да је преварена - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана