Јасаку 31 година робије за двоструку убиство и рањавање

Небојша Томашевић
Јасаку 31 година робије за двоструку убиство и рањавање

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Јозо Јасак (51) из Груда осуђен је у Кантоналном суду у Широком Бријегу на јединствену казну од 31 годину затвора због убиства Велимира Бушића (60) и Мате Гризеља (34) и покушаја убиства Жарка Галића (74) и Анте Галића (25) на које је пуцао из калашњикова.

Јасак је осуђен и за изазивање опште опасности и недопуштено држање оружја или експлозивних материја.

Према пресуди он је злочин починио 4, августа прошле године испред локала „Змај“ у Горици код Груда. Како се наводи тог дана је у намјери да их убије испалио из калашњикова испалио 16 хитаца према Бушићу, Гризељу и двојици Галића. Бушић и Гризељ остали су мртви на лицу мјеста док је Жарко добио теже, а Анте лакше повреде.

У пресуди се наводи да је Јасак пуцањем из ватреног оружја на јавном мјесту изазвао опасност за већи број људи који је ту био и који су у паници и страху за  животе падали по поду, прескакали једни преко других бјежећи на све стране. Након пуцњаве Јасака су савладали мјештани Горице и отели му оружје те позвали полицију која је брзо стигла и ухапсила га.
Према ранијим информацијама из истраге свему је претходила  свађа Јасака са још неколико особа испред угоститељског објекта „Змај“, током народног весеља поводом прославе светог Стјепана. Јасак је тада превртао столове испред објекта па су га отјерали из баште кафане. Он је тада запријетио да ће се вратити с пушком што је и учинио и одмах отворио ватру на присутне те тако починио злочин. Полицајци од Јасака одузели калашњиков који је недозвољено држао у својој кући, као и 20 метака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана