Изрезане гуме на аутомобилу власника портала Херцеговина. инфо

ГС
Изрезане гуме на аутомобилу власника портала Херцеговина. инфо

МОСТАР - У мостарском насељу Бијели Бријег ноћас су поново ножем изрезане гуме на приватном аутомобилу Марија Ћосића, власника портала Херцеговина.инфо.

"На другим аутомобилима у окружењу није било штете, што говори да се овдје ради о јасним порукама власницима и редакцији", преноси овај портал.

О свему је обавијештена полиција, која је обавила увиђа.

Претходни напад на имовину власника портала догодило се 10. јануара ове године, када су такође на истом возилу изрезане све четири гуме.

О овон нападу огласио се Удружење Умбрелла, које окупља 13 истраживачких независних медија.

"Осуђујемо напад на редакцију портала Херцеговина.инфо, те захтијевамо од МУП-а, Тужилаштва и Суда Херцеговачко-неретванске жупаније, да хитно истраже и санкционишу случајеве застрашивања власника овог портала, али и  цијеле редакције. Јасно је да атмосфера некажњивости напада на новинаре, недовољна ефикасност и посвећеност правосуђа у процесуирању пријетњи и напада на новинаре, те неадекватне казне за починиоце охрабрују нападаче на новинаре и шаљу поруку јавности да је то прихватљив начин понашања. Позивамо истражне органе, тужилаштва и судове у БИХ да прихвате дио одговорности за створену атмосферу и перцепцију да је дозвољено ударити, вријеђати и пријетити новинарима, те да овакве поступке санкционишу по хитном поступку", наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана