Изгорјела кућа и неколико помоћних објеката

srna
Foto: arhiva

ПРИЈЕДОР - Кућа и неколико помоћних објеката изгорјели су у великом шумском пожару на подручју Доњег Волара код Приједора, гдје данас ватрогасци интервеништу због једног мањег пожара, потврђено је Срни у приједорској Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици.

Командир ове јединице Радован Мартић рекао је Срни да је у јучерашњем пожару изгорио један стамбени и неколико помоћних објеката на двије различите локације.

Мартић је навео да је према процјени ватрогасаца изгорјело и око 200 хектара шуме, шикаре и ниског растиња.

"Пожар смо гасили са три возила за гашење пожара, једним навалним возилом и цистерном, а и данас смо са једним возилом на терену гдје је још увијек активан један мањи пожар и пратимо даљи развој ситуације", рекао је Мартић.

Он је додао да је дојава о пожару стигла јуче у 15.51 часова када им је јављено да гори ниско растиње и да се ватра разбуктава на двије локације гдје су угрожени стамбени и помоћни објекат.

Портпарол Полицијске управе Приједор Звездана Алендаревић потврдила је да је полицији у 16.35 пријављено да је Доњем Волару дошло до пожара на приватном имању и да је ватра захватила кућу, помоћни објекат и воћњак.

"На лицу мјеста је извршен увиђај, а о догађају је обавијештен тужилац, док је пожар локализован од припадника Територијалне ватрогасно спасилачке јединице", рекла је Алендаровићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана