Изгорјела два контејнера на Банији, седамдесетогодишњак остао без свега

GS
Foto: facebook

Седамдесетшестогодишњак са Баније, из села Ровишка, опет је остао без смјештаја и свега осталог након што су му изгорјела два контејнера, стамбени и санитарни, које је користио послије разорног земљотреса који је то поручје погодио крајем 2020. године.

Замјеник градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић рекла је да су ти контејнери за мјесец-два живота, а не већ 13 мјесеци.

- Још једна трагедија на Банији, у селу Ровишка изгорјела су два контејнера Мирка Дивјакиње, који на сву срећу није био унутра. Нажалост, остао је без свега, али хвала Богу Мирко је жив и здрав. Остао је апсолутно без свега, ужас - испричала је Митићева.

Пожар је избио јуче у послијеподневним часовима, а из полицијске управе сисачко-мославачке су навели да ће данас бити обављен увиђај, преносе хрватски медији.

На Фејсбук страници "Људи за људе", гдје је најављена акција помоћи, истакнуто је да људи на Банији више од годину дана живе у "лименим кутијама", а постављено је и питање да ли ће неко негдје чути да то није нормално.

Недавно се слична трагедија догодила у Глини када се запалила кућа баке Љубе Обрадовић. Она није била пронађена, а полиција је послије увиђаја саопштила да су на мјесту пожара пронађени фрагменти који својим изгледом подсјећају на кости људског поријекла,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана