Из касарне у Пазарићу украдено 25 пиштоља

ГС
Из касарне у Пазарићу украдено 25 пиштоља

САРАЈЕВО- Из касарне у Пазарићу код Сарајева јуче је украдено 25 пиштоља, сазнаје портал Кликс.

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић рекао је да је из војног објекта у Пазарићу код Сарајева нестао одређени број пиштоља и сигналних пиштоља, те истакао да ће истрагом бити утврђено како је до тога дошло.

- Како је до тога дошло, утврдиће надлежне полицијске структуре. На увиђају су јуче били и припадници Војне полиције, Aгенције за истраге и заштиту (СИПА( и других надлежних полицијских тијела - рекао је Околић Срни и додао да ће након обраде бити познато више детаља.

На питање да ли је пиштоље и сигналне пиштоље украо неко из војног објекта у Пазарићу или неко други, Околић је рекао да ће то бити утврђено истрагом.

- За сада нема званичних података, али има различитих индиција. Тешко је повјеровати да је неко споља све то могао организовати - рекао је Околић.

Он је подсјетио да је посљедња крађа наоружања забиљежена 2017. године.

Министарство одбране БиХ саопштило је да је у Центру Оружаних снага БиХ за основну обуку у Пазарићу код Сарајева јуче уочено оштећење безбједносне пломбе на улазу у складиште оружја и утврђено да недостаје одређена количина кратког наоружања.

Припадници Војне полиције Оружаних снага изашли су на лице мјеста, а о јучерашњем случају обавијештен је надлежни орган унутрашњих послова, Тужилаштво БиХ, по чијем налогу је ангажована и СИПА.

- Обављено  је ванредно инвентурисање током којег је утврђено да недостаје одређена количина кратког наоружања - додаје се у саопштењу.

Из Министарства је најављено да ће о резултатима истраге којом руководи поступајући тужилац благовремено информисати јавност.

Агенција за истраге и заштиту (СИПА) извршила је, према наредби Тужилаштва БиХ, увиђај у касарни Оружаних снага БиХ у Пазарићу, речено је Срни у Агенцији.

Портпарол СИПА Лука Миладиновић рекао је да је увиђај извршен јуче и да је истрага у току, због чега из ове агенције не могу давати више информација.

Наоружање и стрељиво украдено је и 2017. из складишта касарне у Билећи. Тада је украдено шест пиштоља "макаров" и три оквира с мецима за то оружје те осам пиштоља "APi M84", осам малих и исто толико великих оквира за исто оружје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана