Иван Бегић за "Глас": Хакери ме јесу уцјењивали, али не вјерујем у верзију МУП-а

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Бивши одборник у Скупштини Града Бањалука Иван Бегић потврдио је за "Глас Српске" да су га хакери уцјењивали и тражили пола милиона евра али и додао како сумња у верзију по којој иза свега стоји Аљоша Борковић.

- МУП  тврди да је упитању Борковић, али сумњам да је све тако било. Хакован сам када ми је стигао имејл са наводним информацијама о криминалу у тужилаштву. Када сам то отворио убачен ми је у рачунар неки програм и видио је сав мој рачунар. Нисам сигуран да је то урадио Борковић, али ко сам ја да сумњам у рад Високог-технолошког одјељења у МУП-у - рекао је између осталог Бегић.

Додао је да он претпоставља како Борковићу "пакује" полиција због личног сукоба са њеним врхом.

- То је неки њихов обрачун и он им се нешто замјерио па му "пакују". Тачно је да сам давао изјаву у полицији јер су хакери преко неког протон мејла приступили мом имејлу на рачунару на Архитектонско-грађевинском факултету. Претпоставља се да је то урадио Борковић, мислим МУП каже да јесте, али ја им не вјерујем. И даље не знамо како је отишло то даље  па и ако је Аљоша то извукао питање је ко му је наредио да то уради и како је то отишло даље. Он је у то вријеме радио за МУП - рекао је Бегић.

Против Борковића МУП Српске поднио је извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да  је од Бегића тражио 500.000 да не објави експлицитни снимак до којег је дошао неовлаштеним приступом заштићеном компјутеру.

- Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала А.Б. из Бањалуке, због основа сумње да је извршило кривично дјело неовлашћен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској обради података, у вези са кривичним дјелом уцјена - саопштила је полиција.

Бањалучки хакер тражио 500.000 евра да не објави експлицитни снимак

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана