Италијани траже осумњиченог за пљачке луксузних кућа, повезују га са Београдом и Сарајевом

ГС
Италијани траже осумњиченог за пљачке луксузних кућа, повезују га са Београдом и Сарајевом

РИМ - У току је велика потрага за мушкарцем оптуженим за неке од највећих провала и пљачки у Италији, а вјерује се да се осумњичени скрива у Београду, док га документи повезују и са Сарајевом.

Осумњичени за провалу у луксузне куће три познате личности у децембру 2019. године Алфредо Линдли се наводно крије у Београду, преноси Кликс.

Овај 40-годишњи држављанин Перуа има кривични досије у Италији због превара под вишеструким идентитетима још од 1995. године, а у протеклој деценији је користио најмање 19 лажних имена, међу којима су Даниел Вуковић, Љубомир Романов, Љубомир Радосављевић.

Наводи се да је Линдли водио низ провала у луксузне куће познатих личности у децембру 2019. међу којима је и кућа насљеднице власника Ф1  Бернија Еклстона Тамаре Еклстон. Италијанске власти такође оптужују Линдлија за упад у кућу Патрика Виере који је тренутни менаџер 2009. године.

Документи до којих је дошао BBC откривају да ови идентитети имају везе са разним европским градовима, укључујући Београд, Сарајево, Милано и Загреб.

Под именом Љубомир Романов, Линди се појавио пред судом у Београду 27. августа суочен са изручењем Великој Британији. Случај је покренуло Одјељење за организовани криминал Републике Србије. Међутим, српске власти су одбиле екстрадицију и вјерује се да је Линдли још увијек у Београду. Наведен је као сувласник грађевинске фирме у центру града, а његова кућна адреса је у Обреновцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана