Истрага убиства у Приједору: Помагачи у притвору, за убицом и даље трагају

Невена Рељић
Истрага убиства у Приједору: Помагачи у притвору, за убицом и даље трагају

ПРИЈЕДОР - Окружни суд у Приједору одредио је једномјесечни притвор Бојану Савановићу и Гојку Шоботу, који су осумњичени за помагање у тешком убиству Михајла Ступара (47), званог Шмит, сазнаје "Глас Српске".

Наш извор додаје да су осумњичени  и да су помогли осумњиченом за ово убиство Марку Момићу да побјегне из Приједора.

Суд је саопштио, наводећи инцијале осумњичених да је разлог за одређивање притвора бојазан да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Тешко убиство почињено је 11. фебруара, а тијело Ступара пронађено је у насељу Рашковац са вишеструким повредама.

Полицијска управа Приједор је дан касније саопштила да трага за Марком Момићем из овог града због постојања основане сумње да је убио Ступара, објавила његову фотографију, те позвала грађане да обавијесте најближу полицијску станицу или позову сервисни број 122 ако имају сазнања о осумњиченом.

Полицијска управа Приједор саопштила је да је Момић осумњичен за тешко убиство, а у оквиру истраге приведено је дете људи и извршено више претреса на више локација.

Момић је полицији од раније познат по тешким кривичним дјелима.

Полиција је пронашла аутомобил којим је прегажен Ступар, док су на мјесту убиства поред ријеке Сане пронађени дијелови бејзбол палице којом је Ступар претучен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана