Истрага убиства Мирослава Милинковића: Саслушано 27 Сокочана

Н.Т.
Foto: Принтскрин

СОКОЛАЦ – Полиција је у оквиру истраге убиства Мирослава Милинковића званог Бато саслушала 27 особа са подручја Сокоца који су након испитивања пуштени на слободу, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова Републике Српске претресено је више локација на подручју те општине.

- Приликом претреса објеката, полицијски службеници пронашли су и одузели одређену количину оружја и муниције. Акција је спроведена  у оквиру  документовања кривичног дјела тешко убиство и том приликом лишено је слободе 27 лица са подручја Сокоца. Лица су након криминалистичке обраде, пуштена на слободу. Рад на овом предмету се наставља-наведено је у саопштењу МУП-а РС не наводећи друге детаље.

Према незваничним информацијама поједине саслушаване особе су из криминалног миљеа и од раније познати по чињењу кривичних дјела.

Извор близак истрази је појаснио да су у оквиру акције провјераване активности и послови појединих особа, а циљ акције  је био откривање позадине и мотива злочина. Истакао је да се сумња се да се овдје ради о обрачуну криминалних кланова.

Милинковић је усмрћен у сриједу у обрачуну са Стефаном  Делићем који је запуцао на њега када је  изашао из свог возила "фолксваген тигуан". Све се десило  на сред улице Цара Лазара и том приликом у размјени ватре рањен је Делић који је смјештен у болницу "Србија" и налази се под полицијским надзором.

Како је раније саопштено из Окружног  тужилаштва у Источном Сарајеву до сада је у оквиру истраге саслушано  више лица. Међу њима је, како сазнајемо, и Саша Караџић који у вријеме убиства био на лицу мјеста.

Сви учесници обрачуна су познати од раније по кривичним дјелима. Делић и Караџић наводно су блиски Огњену Орашанину званом Орас који је у бјекству и који се повезује са такозваним "Шкаљарским криминалним кланом". Милинковић такође има полицијски досије и повезује се с ауто мафијашким групама, а МУП РС је крајем децембра прошле године против њега поднио извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је у октобру 2020. године подметнуо експлозивну направу под аутомобил "форд галакси" који је користио Орашанин. Срећом бомба, која је била испод сувозачевог сједишта се није активирала, јер је на вријеме уочена и деактивирана

Милинковић је хапшен раније заједно са још пет особа због сумње да је био дио криминалне групе који су крали скупоцјена возила у Сарајеву, Добоју и Тузли. Сумња се да су након крађе возила завршавала у “штековима” у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана