Истрага о убиству сарајевских полицајаца: Тужиоци тврде да је пријећено свједоцима

Небојша Томашевић
Истрага о убиству сарајевских полицајаца: Тужиоци тврде да је пријећено свједоцима

САРАЈЕВО - Кантонални тужиоци Аида Топаловић и Шејла Хељић тврде да постоје информације да су упућене пријетње свједоцима у истрази убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Тужиоци су ово истакли у Кантоналном суду у Сарајеву на рочишту за одређивање притвора Марку Трифковићу званом Жижан, који је недавно поново приведен као осумњичени у овом злочину. Тужилац Топаловић је због пријетњи свједоцима тражила искључење јавности са рочишта, чему се успротивио бранилац Дражен Зубак. Судија Индира Јахић је захтјев тужиоца одбила.

Тужиоци су образложили да траже да осумњичени Трифковић буде смјештен иза решетака, јер би на слободи могао да прикрије доказе, утиче на свједоке, понови кривично дјело. 

Тврде да би његовим пуштањем дошло до узнемирења јавности. С друге стране бранилац осумњиченог Дражен Зубак тврди да му је ускраћено право на одбрану, с обзиром на то да му нису достављени докази. 

Адвокат је напоменуо да истрага у овом случају траје више од три године те је затражио да се приједлог тужилаштва за одређивање притвора његовом клијенту одбије као недопуштен и неоснован. 

Напоменуо је да је Трифковић недавно одлуком Суда БиХ пуштен из притвора уз ограничено кретање. До закључења овог броја "Гласа Српске" Кантонални суд Сарајево није одлучио о приједлогу Тужилаштва да се Жижан притвори.

Трифковића су због сумње да је учествовао у убиству сарајевских полицајаца ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту СИПА 2. фебруара након изласка из притвора у којем је био због оптужби за крађу возила у предмету "Волан". 

Он је због убиства полицајаца привођен и прије двије године, али није оптужен. Према незваничним информацијама, сумња се да је Трифковић злочин починио заједно са Александром Мацаном и Савом Маринковићем, који се налази у Њемачкој, гдје је због трговине дрогом притворен до 2024. године. 

Мацан је ухапшен крајем прошле године због сумње да је починио злочин, а он се предао након што је био у бјекству дуже од мјесец. 

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић убијени су 26. октобра 2018. године у сарајевском насељу Алипашино поље, када су затекли убице који су покушавали да украду "голф 62 на паркингу у Гетеовој улици.

ДОСИЈЕ

Марко Трифковић Жижан познат је по кривичним дјелима и оптужен је у предмету "Волан" у којем је оптужена криминална група од 27 чланова којој је на терет стављен организовани криминал и крађе аутомобила.

Он је потврдио да је осуђиван и да му се суди за крађе возила, док у другом предмету траје истрага против њега због организованог криминала
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана