Истрага о обљуби штићенице Дома "Рада Врањешевић": Осумњичени знао да је дјевојчица малољетна

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Петар Љ. (21) из Градишке, који је притворен због сумње да је обљубио М. Р. (13), штићеницу Дома за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић", с њом је пола године био у емотивној вези, сазнаје "Глас Српске".

Према нашим сазнањима, он је дјевојчици рекао да му не сметају њене године. Малољетница је другарицама испричала да се заљубила у њега и да су имали сексуални однос. Те приче су стигле до васпитача у дому који су га пријавили полицији. Претходно је мајка дјевојчице полицији пријавила да је њена кћерка у вези с мушкарцем, који је старији 20 до 25 година.

- Малољетница је током истраге казала да је посљедњих шест мјесеци у вези са осумњиченим, да се воле те да су се упознали када је имала 12 година. Испричала је да је с њим имала сексуални однос на клупи код Зеленог моста у Бањалуци - казао је наш извор.

Додао је да је осумњичени негирао да је имао секс с дјевојчицом, али је признао да се виђао с њом. Рекао је и да је добио дозволу од неког васпитача у дому да се с њом виђа.

- Гинеколошким прегледом утврђено је да нема трагова насиља. Осумњичени није приморао дјевојчицу на однос, али је био свјестан да чини кривично дјело јер је знао за њене године - рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, увидом у дјевојчицин телефон утврђено је да се са осумњиченим дописивала и да су размјењивали фотографије на којима се љубе. 

Осумњичени је ухапшен 4. априла, а Основни суд у Бањалуци му је два дана касније одредио једномјесечни притвор. 

Терете га за обљубу дјетета млађег од 15 година. Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука Јован Стојичић, не наводећи детаље, казао је да су обљубу штићенице дома полицији пријавили радници ове установе и њена мајка, а у истрагу је био укључен и Центар за социјални рад. 

Истакао је да су надлежни из дома сарађивали у истрази случаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана