Источно Сарајево: У јулу расвијетљено 83 одсто кривичних дјела

Srna
Источно Сарајево: У јулу расвијетљено 83 одсто кривичних дјела

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Степен расвијетљености кривичних дјела у јулу на подручју Полицијске управе Источно Сарајево износи 83 одсто, а стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће.

"Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 56 одсто, док укупна расвијетљеност износи 83 одсто", рекао је данас на конференцији за новинаре на Палама начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Он је навео да кривична дјела против живота и тијела са већим степеном друштвене опасности нису регистрована у јулу, те да је расвијетљено 13 кривичних дјела од укупно 22 по непознатом починиоцу, као и једно из претходне године.

"Евидентирана су три кривична дјела у вези са злоупотребом дроге, пронађена лабараторија за вјештачки узгој марихуане и одузета одређена количина хероина и спида", рекао је Шеховац.

Шеховац је истакао да је и стање безбједности у области саобраћаја за јули задовољавајуће, јер саобраћајне незгоде са погинулим лицима нису регистроване, док је број незгода са тежим и лакшим повредама лица смањен за око 47 одсто.

Начелник сектора криминалистичке полиције Александар Зековић истакао је да је од 60 кривичних дјела регистрованих у протеклом мјесецу 51 кривично дјело из области општег криминалитета, те да је достављено 50 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 51 лица, од којих је 15 повратника у извршењу дјела.

"Забиљежени су добри резултати и у области организованог криминалитета, а у вези са опојним дрогама проналаском лабараторије за вјештачки узгој дроге, али и из области привредног криминалитета гдје је пронађено и одузето више од 2.000 паклица цигарета вриједности 16.000 КМ", рекао је Зековић.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је данас на конференцији да су Тужилаштву достављена три извјештаја о почињеним кривичним дјелима из области безбједности саобраћаја.

Из Полицијске управе напомињу да ће полицијски службеници наставити са предузимањем низа планских превентивних и репресивних мјера, с циљем подизања стања безбједности из свих области на виши ниво.

На конференцији за новинаре истакнуто је да је у току превентивна акција под називом "Вози опрезно-путуј безбједно", као и да је јуче почела републичка акција "Заштитимо дјецу у саобраћају", која ће трајати до 25. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана