Истиче притвор ухапшенима у акцији "Рома"

Срна
Истиче притвор ухапшенима у акцији "Рома"

ПРИЈЕДОР - За 11 лица осумњичених за производњу и промет дрога, који су ухапшени у вишемјесечној акцији Полицијске управе Приједор кодног назива "Рома", данас истиче притвор, речено је Срни у Врховном суду Републике Српске.

У два наврата продужаван је притвор за лица Д.Р, В.В, Б.С, Г.Х, Д.Ј, О.К, Д.В, С.М, М.У, М.К и И.Л, најприје у Окружном суду у Приједору, а потом у Врховном суду Републике Српске, и трајао је укупно шест мјесеци.

Из Окружног јавног тужилаштва у Приједору подсјећају да по Закону о кривичном поступку у истрази више није могуће продужити притвор, те наводе да истрага није завршена.

"Предмет је јако сложен, одређена су вјештачења која су обимна и компликована и која нису завршена", рекла је данас Срни вршилац дужности главног тужиоца у овом тужилаштву Слађана Марић.

У акцији "Рома" 23. априла ухапшена су и лица Д.К. и М.Ј. из Приједора, те Б.К. из Бањалуке која су након криминалистичке обраде и испитивања у Окружном јавном тужилаштву Приједор пуштена да се бране са слободе.

У акцији је пронађена лабораторија за узгој марихуане са 209 стабљика индијске конопље, 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина, 790 грама хашиша, шест аутоматских пушака, пиштољ, моторно возило, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење, новац и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана