Исмет Ибричић осуђен на 20 година затвора за убиство у ловачком дому у Трнову

ГС
Foto: Аваз

САРАЈЕВО - Вијеће Кантоналног суда у Сарајеву којим је предсједавала суткиња Розита Шимић, данас је изрекло пресуду којом је Исмет Ибричић осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 20 година убиство Митхата Веје и покушај убиства Недима Плоче у ловачком дому у Башцима у Трнову, потврдила је за портал "Аваза" Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево.

Отишао до куће по ловачку пушку

- За убиство му је изречена казна од 16 година, а за покушај убиства пет година затвора, те му је изречена јединствена казна затвора у трајању од 20 година- казала је за портал "Аваза", портпарол Бавчић.

Ибричић се терети да је 19. децембра 2021. године у просторијама ловачког дома , у алкохолизираном стању, након вербалног конфликта са Митхатом Вејом, стиснутом песницом њега у главу, услијед којег ударца је Вејо задобио лаку тјелесну повреду, након чега је напустио просторије објекта и отишао до своје породичне куће, одакле је узео ловачку пушку - карабин, затим се вратио до објекта ловачког дома.

Прво пуцао кроз прозор објекта

- Након тог је кроз прозор истог испалио два хица у правцу Митхата Веје и још једне особе нанијевши им том приликом тешке тјелесне повреде, да би одмах након тога, ушао у објект ловачког дома, потом пришао Веји који је лежао на поду без свијести, притом испаливши још један хитац којим га је усмртио, наведено је у оптужници Тужилаштва КС.

Ријеч је о првостепеној пресуди на коју тужилаштво и одбрана имају право жалбе Врховном суду ФБиХ. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана