Исказ Сарајкића: Кршу убио из страха?

Аваз
Исказ Сарајкића: Кршу убио из страха?

САРАЈЕВО - За Нихада Сарајкића осумњиченог за убиство Анела Крше поступајући тужилац Тужилаштва КС предложио је Кантоналном суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора, а Дневни Аваз је објавио детаље изјаве коју је Сарајкић дао тужиоцима.

Наиме, Сарајкић је био у емотивној вези с Кршином женом - шеријатски вјенчани, а због пријетњи које је добијао договорили су се да се нађу и ријеше проблеме.

Кршо је с "супругом" имао четворо дјеце, али је њихов брак био у кризи након што га је она пријавила за насиље у породици, због чега је био у притвору у Зеници, више од три мјесеца, пише "Аваз".

Међутим, када је Кршо сазнао да је Сарајкић у вези с његовом "супругом", он му је упућивао пријетње. Пријетио је и невјенчаној супрузи.

У исказу тужиоцима, Сарајкић је признао да је убио Кршу. Како је рекао, договорили су да се нађу на Вилсоновом шеталишту и ријеше несугласице. Али, како је знао да је Кршо "проблематичан", понио је пиштољ да се "заштити".

Када су се нашли на Вилсоновом шеталишту, сјели су на клупу, а Кршо је затим предложио Нихаду да купе сок, што су и урадили.

"Отишли су до оближње трговине и опет се вратили на клупу. Међутим, расправа је прерасла у брутално убиство", преноси "Аваз".

Сарајкић је тужиоцу  рекао да је Кршу убио из страха. Тврди да је мислио да ће он њега први упуцати, јер је мислио да има пиштољ у торбици. Када се Кршо, након расправе ухватио за торбицу, Сарајкић је почео пуцати јер је мислио да ће извући пиштољ. Усмртио га је на лицу мјеста.

Није знао објаснити зашто је испалио 16 метака. Утврђује се колико је метака погодило Кршу. Наиме, утврђено је да је Кршина невјенчана супруга, након што јој је пријетио ангажовала Сарајића да јој поставио камере у кући.

Подсјетимо, Кршо је убијен у понедјељак око 16.50 часова на Вилсоновом шеталишту у Сарајеву а на лицу мјеста је пронађено 16 чаура, док је тијело убијеног било непрепознатљиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана