Исценирали незгоду да наплате одштету?!

Н. Т.
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Женета Томашевић и Аднан Ђедовић оптужени су да су исценирали саобраћајну незгоду како би преварили осигурање.

Оптужницу којом их терете за превару у осигурању против њих је подигло  Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, а  потврдио ју је Основни суд у Сокоцу. 

Према том документу двојац је 19. новембра 2019 године исценирао саобраћајну незгоду у у мјесту Крупац, општина Источна Илиџa. 

То су, како се наводи, унапријед договорили да би прееварили осигуравајућа друштва "Атос осигурање" и "Граве осигурање" те од њих наплатили штету.

Како је наведено поменутог дана Ђедовић је управљао комбијем "крафтер", а Томашевићева је била за воланом "аудија", а која су од раније имала оштећења на предњим лијевим дијеловима. У оптужници стоји да су они поставили возила у пложај који наликује саобраћајној незгоди и тако симулирали да је усљед те незгоде на возилима настала штета. 

Након тога су  полицији пријавили да су имали незгоду. Томашевићева је након свега 27.11. 2019. године пријавила штету на возилу "ауди" Централ осигурању Сарајево и поднијела захтјев за накнаду штете "Атос" осигурању Бијељина, правног предходника "Граве осигурања" Бањалука.

У оптужници се наводи да саобраћајна незгода коју су пријавили Томашевићева и Ђедовић по начину настанка није била вјеродостојна, а оштећења на возилима нису компатибилна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана