Инспекција у зубној ординацији након смрти тинејџерке

Дневни Аваз
Инспекција у зубној ординацији након смрти тинејџерке

САРАЈЕВО - Службеници Кантоналне управе за инспекцијске послове јуче су извршили надзор у стоматолошкој клиници доктора Хариса Мекића, у којој се лијечила Џејла Драпић (16), која је потом преминула у Клиничкон центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

Ову информацију је за „Дневни аваз“ потврдио директор Кантоналне управе за инспекцијске послове Адис Мешић.

-. Ми смо се двоумили да ли да их пошаљемо у редовну контролу, јер смо сазнали шта се дешава, али ипак смо сачекали Тужилаштво, односно Министарство. Добили смо налог од Тужилаштва Кантона Сарајево, уз нека упутства. Санитарни и здравствени инспектори Кантоналне управе за инспекцијске послове врше надзор над радом ове стоматолошке ординације - рекао је Мешић.

Тинејџерка Џејла Драпић преминула је након стоматолошког захвата, али детаљи смрти још нису утврђени нити се може дати одговор на питање ко је крив. Стоматолог је Џејлиној мајци савјетовао на који начин да лијечи своју кћерку, али њој се стање погоршавало.

Из ординације су појаснили да је пацијенткиња 30. септембра 2024. године посјетила њихову ординацију због зубобоље, гдје јој је пружена неопходна стоматолошка услуга. Како тврде из ординације, према њиховим сазнањима, пацијенткиња је наредног дана наставила лијечење у другим здравственим установама.

Иначе, о овом догађају обавијештено је и Тужилаштво Кантона Сарајево, које подузима одређене радње. Обдукција је завршена, али резултати још нису познати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана