Инспекција прекинула корона парти у Лукавцу: На концерту фолк пјевача у клубу било 500 људи

ГС
Инспекција прекинула корона парти у Лукавцу: На концерту фолк пјевача у клубу било 500 људи

ЛУКАВАЦ - Акцијом инспектора синоћ је у клубу "Плажа" језера Модрац у Лукавцу прекинут концерт за вријеме којег су прекршене све мјере које су прописане у циљу сузбијања ширења вируса корона.

Клубу у којем је затечено оквирно 500 особа издата је забрана рада.

У клубу у Лукавцу синоћ је одржан концерт српског фолк пјевача Радише Трајковића Ђанија и "Колосеум бенда".

Све епидемиолошке мјере су прекршене у унутрашњости објекта, али и на платоу у непосредној близини улаза, гдје се налазио далеко већи број особа од дозвољеног, без маски и физичке дистанце.

Не обазирући се на знатно нарушено епидемиолошко стање, гости су уживали све док забаву нису прекинули инспектори и полиција.

Директор Кантоналне управе за инспекцијске послове Амел Механовић за сарајевски портал Кликс је казао да је група од укупно четри инспектора, предвођена главном кантоналном инспектоком синоћ извршила контролу у клубу "Плажа" гдје је утврђено кршење наредбе Федералног кризног штаба.

- Том приликом је, између осталог утврђено кршење дозвољеног радног времена и физичке дистанце међу присутнима. Према процјени главне кантоналне инспекторке, у унутрашњости објекта налазило се око 500 особа. Аутоматски је издата забрана рада објекта, прекинута је музика, а објект је испражњен - казао је Механовић.

Кантоналним инспекторима у акцији су асистенцију пружили припадници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона. Из Оперативног центра полиције су казали да је акција спроведена у временском периоду од 23.30 сати до 1.15 часова.

Ово није први пут да се у Тузланском кантону крше мјере надлежних, с обзиром на то да су овакве ситуације забиљежене и на предизборним скуповима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана