Илић признао да је убио тинејџерку, али тврди да се не сјећа како

Танјуг
Илић признао да је убио тинејџерку, али тврди да се не сјећа како

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је Стојан Илић (37) признао да је 10. априла 2023. године у Рипњу, на свиреп начин убио 16-годишњу дјевојку, али је нагласио да се не сјећа како је дошло до убиства.

Он је оптужен и да је након убиства тинејџерке покушао да убије и три члана њене породице.

Илића је у својој одбрану навео да није хтио да повриједи тинејџерку, већ да има психичке проблеме због чега су му и били преписани лијекови које, како је рекао, није редовно пио. 

Додао је и да је имао "црне мисли", те да је често мислио да неко хоће да га убије и помишљао на самоубиство. 

Илић је рекао да је тог и претходног дана попио доста алкохола и неколико беседина, као и да је спавао само два сата након чега је 10. априла дошао код породице 16-годишње дјевојке да напуни телефон, јер он није имао струју. 

Навео је да је тада пио са ујаком убијене девојке, када је кренуо са њом и њеним братом до радње, односно он их је возио. 

Према његовим ријечима, дјевојка је остала у колима са њим, док је њен брат отишао у продавницу и тада је он одлучио да оде до пумпе да сипа гориво, а она је пристала да оде са њим.

Илић тврди да је затим дошло до свађе у колима и да га је она назвала "ретардом" и "болесником", због чега се он изнервирао и тада му се све зацрнило пред очима.

Додао је да не зна како је узео нож и како се убиство десило, док је одговарајући на питање браниоца рекао да није покушао да силује дјевојку, нити да му је то била намјера.

Илић тврди да се породица убијене бави црном магијом и да је то примјетио јер сваки пут када оде у цркву, он се осјећа боље, а њима је лоше.

 

На данашњем суђењу сведочили су и вјештаци Нада Јанковић психолог и Александар Милошевић психијатар, који је рекао да је Илић имао сужење свести, због емоционалне узбуђености и љутње, али не битно. 

Милошевић је нагласио да је Илић био у лакше алкохолисаном стању, узимајући у обзир чињенице да се свега сјећа и да је тог дана управљао возилом, док нису примјетили облике зависности од алкохола, због чега је  "могућност да управља својим поступцима и схвати шта ради била смањена, али не битно", рекао је Милошевић.

Вјештак је навео да су код Илића примјетили лаку менталну заосталост и један степен депресивности. 

Следеће суђење заказано је за 27. фебруар.

Више јавно тужилаштво у Београду Стојана Илића терети за кривична дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Како је раније саопштено из тужилаштва, постоји оправдана сумња да је он 10. априла око 14:30 најпре провео неко вријеме у разговору са породицом убијене малољетнице у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малољетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Илић је, како се сумња, одвезао девојку у ненасељени дио Рипња и зауставио возило на косини испод жељезничке пруге, у простору између растиња.

Када је она изашла из возила Илић је почео да је вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у пределу трупа, врата и руке, услијед чега је трпела јаке болове и задобила тешке тјелесне повреде опасне по живот од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дјела, осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанио више тешких и лаких тјелесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице мјеста својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана