Идентификовано пет жртава протеклог рата

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - У просторијама Комеморативног центра у Тузли и Центра за обдукцију и идентификацију у Горажду идентификовано је пет жртава протеклог рата.

Из Института за нестала лица БиХ саопштено је да су у Тузли идентификоване три жртве бошњачке националности које су убијене током 1992. и 1993. године на подручју Сребренице, Бијељине и Брчког.

Ове жртве прво су идентификоване путем ДНК методе, да би чланови њихових породица и званично потврдиле тај идентитет, наведено је у саопштењу.

Из Института су прецизирали да је идентификован Енвер /Омера/ Јусуфовић који је убијен 1992. године у мјесту Скелани, на подручју општине Сребреница.

Према наводима Института, његови посмртни остаци су ексхумирани 2006. године из масовне гробнице која је откривена у Скеланима.

Идентификован је и Изет /Вејсила/ Ибнричић, који је нестао 1993. године у Бијељини, а његови посмртни остаци су ексхумирани на муслиманском гробљу Плакуша 2021. године, додаје се у саопштењу.

Породица је потврдила и идентитет Сеада /Аге/ Беширевића који је настрадао у Брчком током 1992. године. Његови посмртни остаци ексхумирани су прошле године на локалитету муслиманског гробља Ивици у Брчком.

Из Института за нестала лица БиХ су навели да су и Центру за обдукцију и идентификацију у Горажду идентификовани рођаци Асим /Шерифа/ Манџо и Вехбија /Халима/ Манџо који су убијени у Фочи 1992. године.

Њихови посмртни остаци су пронађени приликом ексхумације на локалитету Драгојевића бук током 2018. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана