И хрватска полиција у потрази за дјевојчицом Данком Илић

Срна
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Хртватско Министарство унутрашњих послова укључило се у потрагу за несталом дјевојчицом из Србије Данком Илић те објавило да на њихове бројеве телефона могу јавити сви који имају било какву информацију несталој дјевојчици.

Дјевојчица Данка Илић нестала је у насељу Бањско Поље у Бору у Србији у уторак, 26. марта. Ако имате било какве информације о њеном нестанку, можете их дојавити и хрватској полицији на бројеве телефона 01/3788-754 или 192, саопштила је полиција.

Дјевојчица је висока 85 центиметара. Има смеђу косу и очи. У тренутку нестанка на себи је имала маслинастозелену јакну, љубичасте хлаче и црне тенискр. Министарство унутрашњих послова Хрватске пружа подршку Министарству унутрашњих послова Србије у потрази за несталом двогодишњом ђевојчицом активирањем њеног профила у Националној евиденцији несталих особа.

Полиција Србије је 26. марта први пут активирала систем “Пронађи ме” (Амбер Алерт). Систем је намијењен хитном јавном информисању у случају несталих малољетника.

Аустријска полиција саопштила је данас да је врло вјероватно да је на снимку који је 30. марта направио српски држављанин на трамвајској станици у Бечу, на којем се виде двије жене са дјевојчицом која личи на несталу Данку Илић, нестала српска дјевојчица.

Полиција тражи да се по налогу јавног тужиоца објави снимак, како би се сви они који познају жене са снимка и мјесто на којем се налазе, односно гдје се налази дијете, хитно јавили полицији.

“Информације се могу дати и бечкој криминалистичкој полицији на 01-31310-33800 или у било којој полицијској станици”, пише у саопштењу.

У Србији се наставља истрага у вези са двогодишњом Данком Илић, која је нестала у Бањском Пољу код Бора 26. марта.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахте, шуме али нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се ђевојчица ту налазила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана