Хрватски држављанин признао шверц 109 килограма сканка у БиХ

Срна
Хрватски држављанин признао шверц 109 килограма сканка у БиХ

САРАЈЕВО - Држављанин Хрватске из Имотског Лука Мишевић, у присуству адвоката у Тужилаштву БиХ је, након подизања и потврђивања оптужнице, у потпуности признао кривицу за недозвољен промет 109 килограма марихуане- сканк.

У складу са споразумом о признању кривице, за оптуженог је предложена затворска казна од четири године и новчана од 10.000 КМ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Од оптуженог ће бити одузета средства и опрема кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући и теретно моторно возило, мобилне телефоне и техничка средства, новац који је код њега пронађен, а пронађена дрога марихуана-сканк, биће уништена у законској процедури.

Споразумним признањем кривице, оптужени који се налази у притвору, одриче се права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Мишевић је откривен и ухапшен на граничном прелазу Градишка, када је управљајући теретним моторним возилом, из БиХ у Хрватску покушао да прокријумчари 109 килограма опојне дроге марихуана-скунк, у чему су га спријечили припадници Граничне полиције БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана