Хрватска: Бура преврнула камион регистарских таблица БиХ, погинуо возач

Srna
Foto: printscreen

ЗАГРЕБ- Државни хидрометеоролошки завод Хрватске издао је данас црвени метеоаралм због снажних удара буре на подручју ријечког региона и Кварнера, а кроз Горски котар аутопутем Ријека-Загреб, између чворова Делнице и Чавле, могу да прођу само аутомобили.

У тешкој саобраћајној несрећи, која се догодила синоћ на државном путу, на скретању за Призну, тешким повредама подлегао је возач који је возио камион бх.. регистарских таблица.

"Јуче у 19.50 на дионици цесте број 8 код скретања за Призну за вријеме забране саобраћања за све категорије возила због орканског удара вјетра дошло је до саобраћајне несреће са смртно страдалом особом", саопштено је из ПУ личко-сењске.

За сада непозната мушка особа управљала је камионом с полуприколицом и слетјела улијево у провалију, гледано из смјера Карлобага у смјеру Сења, те је усљед задобијених повреда преминула на мјесту догађаја, пише Тоталинфо.хр.

Због олујног вјетра за све групе возила затворени су ауто-пут А1 између Светог Рока и Поседарја, Јадранска магистрала између Сења и Свете Марије Магдалене, пут Масленица - Затон Обровачки, Пашки и мост "Др Фрањо Туђман" у Дубровнику, упозоравају из Хрватског ауто-клуба.

Само за аутомобиле отворени су ауто-пут А6 Ријека-Загреб између петљи Делнице и Чавле, ријечка обилазница између петљи Шкуриње и Ореховица, брза цеста Солин - Клис, Јадранска магистрала између Бакра и Сења, ДЦ25 Брушане - Башке Оштарије - Карлобаг те локални пут Крижишће-Краљевица.

На ауто-путу А7 између петљи Драга и Шмрика забрањен је саобраћај за аутобусе на спрат, возила с камп-приколицама, мотоцикле, доставна возила и возила с наткривеним теретним простором.

На Крчком мосту забрана је саобраћаја за прву и другу групу возила у оба смјера због олујног вјетра.

Аутомобили могу саобраћати из Далмације према унутрашњости и обрнуто ауто-путем А1 Загреб - Сплит - Плоче до петље Свети Рок те даље путевима ДЦ27 и ДЦ50 преко Грачаца, Обровца и Карина или путем Грачац - Книн.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана