Хорор на прослави рођендана: Хтио да запали роштиљ, па запалио дјевојчицу (1)

ГС
Хорор на прослави рођендана: Хтио да запали роштиљ, па запалио дјевојчицу (1)

Једногодишња дјевојчица задобила је тешке опекотине по читавом тијелу данас у насељу Блаца у Солину и хитно пребачена у болницу, а једна особа је ухапшена.

Сплитска полиција је саопштила да је “према до сада прикупљеним информацијама до инцидента дошло у помоћном објекту (пушници) на солинском подручју. Мушкарац је за паљење ватре користио запаљиву течност која се налазила у флаши коју је ватра у једном тренутку захватила, због чега је он бацио запаљену у двориште у којему се налазила беба и задобила опекотине по тијелу“.

Тешко повријеђена дјевојчица стара је годину дана и три мјесеца и смјештена је у сплитску болницу гдје се налази а респиратору. Она је задобила тешке опеклине главе и лица.

Трагедија се догодила на излетишту код цркве Госпе од Здравља у Блацама, гдје се окупило друштво због прославе рођендана. Они су почели да припремају роштиља и пале ватру, а један од њих полио је дрва бензином који се налазио у пластичној флаши.

Након што је пламен захватио боцу, мушкарац се успаничио и не гледајући око себе у страху бацио флашу даље од себе. На жалост, боца је највјеројатније погодила несретну дјевојчицу која се играла, и коју је ватра захватила по тијелу.

Чланови њене породице и и остали присутни одмах су прискочили дјетету и покушавали да угасе пламен, ваљајући је по трави, а врло брзо стигла је и Хитна помоћ која ју је одвела у болницу.

Како је саопштила полиција, мушкарац је приведен а обавља се и увиђај на мјесту догађаја, пише Слободна Далмација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана