Београђани "заводили ред" по Модричи (ВИДЕО)

Небојша Томашевић
Foto: Твитер

МОДРИЧА - Кик-боксер Љубан Хофман Видовић, који је од раније познат по сукобу са законом, снимљен је како са групом младића улази у један локал у Модричи и малтретира радника кафића те од њега тражи да на врата окачи папир на коме пише да извјесна особа, коју назива "црвић цинкарош", у исти не смије да уђе. Потом је запријетио и да папир нико не смије да скине.

Према незваничним информацијама, ради се о кафићу  "Стрит".

Снимак се појавио на друштвеној мрежи "Х" и на њему се види када Видовић упада у локал са групом крупнијих мушкараца, а потом захтијева од радника да преко телефона позову власника. Снимак се брзо проширио али и узнемирио локално становништво.

"Здраво момци. Шта се ради овде, где је Црв, црвић мали? Реци кум Хофман и Тупеша овде из Београда. Ај зови га, зови Црва", каже Видовић у једном тренутку, обраћајући се раднику који говори њима како не зна о коме говоре нити има број.

Потом Видовић пише нешто на папиру и наређује радницима да тај папир држе на вратима локала.

"Ово да стоји на вратима, да је Црв цинкарош, сиса једна цинкарошка. Значи не претимо теби. Немој неко да је скинуо. Јеси ме разумио дечко “, каже Видовић.

Потом узима телефон од радника који је звао, како се претпоставља, власника и говори:

„Еј ало, овде Хофман, кум Тупешин де си, где је црвић мали? Не знате? Слушај ово, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л' ти јасно? Значи пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л' јасно?“, говори Хофман.

Затим говори "Ево ти Владо" и даје телфон момку до себе, који потом прича: "Слушај ме овако, до пет сати по подне имаш времена да окренеш Тупешу на телефон. Дао си реч брату Тупеши да нећеш пуштати овог цинкароша у ванилу, а сваки дан је виђен тамо. До пет сати поподне да си позв'о Тупешу, препоручујем ти раније. Ја до пет не идем одавде, ако до пет Тупеша не добије позив", говори момак коме је Видовић дао телефон а потом се снимак прекида.

Осим поменутог снимка у јавности су се појавила још два  на којима се види како поменути у једном кафићу понвоо траже Црва. На трећем видео, који је Видовић Хофман објавио на свом инстаграм профилу, види се да су зауставили саобраћај у центру Модриче, како би даривали двоје дјеце, којима су пустили и аудио поруку њиховог оца. На крају снимка се види да поред њих, под ротацијама, стоји патрола полиције која регулише саобраћај.

Видовић осуђен у Бањалуци

Иначе, Љубан Видовић је у новембру 2022. осуђен у бањалучком Окружном суду на годину дана затвора јер је заједно са братом Миљаном отео Ненада Јаковљевића како би од њега изнудио новац због ранијег дуга од 2.000 евра. Љубан је признао кривицу и са Републичким тужилаштвом закључио споразум о признању исте.

Осим поменуте затворске казне споразумом је предвиђено и да се поништи уговор о позајмици од 16.000 КМ који је под притиском Видовића, закључио Јаковљевић с Фикретом М. како би им вратио дуг од  двије хиљаде евра.

Љубан Видовић је дуже времена био недоступан истражним органима Српске и за њим је била расписана потјерница. Крајем септембра се предао полицији Српске и провео је у притвору неколико дана. У казну ће му бити урачунато вријеме које је провео у притвору.

Nedićevi huligani na delu pic.twitter.com/wWg3u9P8XK

— larakorft (@larakorft1) November 2, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана