Хоџа Мурат ојадио спремачицу Стану из Добоја за 33.000 КМ

ГС
Хоџа Мурат ојадио спремачицу Стану из Добоја за 33.000 КМ

ДОБОЈ - Спремачицу из Добоја скупо је коштала љубав према њеном шефу. Наиме, она је остала без више десетина хиљада марака јер покушала да "скине црну магију".

Све би убрзо требало да добије судски епилог јер је Тужилаштво у Добоју случај против Мирзе Ш. уступило хрватском правосуђу.

"Радим као спремачица у фирми директора Косте. Од радница фирме сам чула како постоје људи који проричу судбину и баве се црном магијом. Нисам удата нити у вези, а с Костом сам била дуже вријеме, но прекинули смо. А како сам начула да је у вези с неком другом сада, одлучила сам потражити помоћ од оних који проричу судбину и скидају црну магију јер мислим да је неко направио нешто да Коста и ја више не будемо заједно”, испричала је Стана Ђ. полицији, увјерена да становити "врач" ради на њеном проблему, случају, разбијању црне магије...

На Фејсбуку је пронашла Хоџу Мурата, за којег је писало да прориче судбину.

“Чули смо се и тражио ме да му пошаљем своју слику да види је ли ми нешто наметнуто. Испричала сам му свој проблем те ми је рекао да га морам пажљиво слушати јер ћу у противном пасти у кревет, нећу моћи до тоалета и лоше ће скончати моја породица. Саопштио ми је како с Костом жели бити нека друга жена из фирме и која је можда ишла неком другом хоџи који је ставио црну магију на нас двоје", рекла је Стана, преноси "Јутарњи".

Потом ју је ‘магични‘ саговорник, каже, увјерио да му треба послати "нешто Костиног новца како би га обрадио и потом јој га вратио, а с циљем да им буде боље".

Дана 19. марта Стану је назвао становити Хоџа Мурат рекавши јој да буде око 19 сати испред трговачког центра у Модричи те да узме Костин новац који ће преузети његов ефендија. Жељна Костине љубави, Стана је потом из спаваће собе свог шефа код којег је чистила, узела бијелу коверту с новцем.

"Нисам бројала колико је новца унутра нити које су валуте биле, иако је била отворена. У 19 сати сам дошла испред тржног центра те на свом аутомобилу упалила сва четири жмигавца јер ми је Хоџа тако рекао. Пришао ми је мушкарац стар између 30 и 35 година, представио ми се као ефендија којег шаље Хоџа. Узео је новац без да је ишта рекао, окренуо се и отишао према мосту. Затим ми се јавио Хоџа рекавши да је новац преузет и да је све у реду те ми се након тога више никад није јавио, па сам схватила да сам наивно повјеровала у његову причу. Новац сам узела Кости без његовог знања”, закључила је Стана Ђ. добојским истражиоцима, које је траг новца одвео преко границе до Загреба.

Тачније, на загребачку Ференшчицу до Мирсада Ш. (29), посрнулог конобара без посла са статусом родитеља одгајатеља, који је према оптужбама на превару узео 33.400 конвертибилних марака, односно 17.060 евра. Осим што је насамарена жена препознала на фотографији мушкарца којем је дала новац, у рјешавању случаја помогли су и снимци видеонадзора с главног улаза на бензинску пумпу у Модричи, гдје се види Сеат бијеле боје загребачких ознака и у њему мушкарац који одговара осумњиченом.

Такође се и на снимцима тржног центра види потом иста особа како у руци носи бијелу коверту коју му је дала Стана, а на све то је од Интерпола стигао податак да је Сеат у власништву загребачког рент-а-кара и да га је користио 19. марта управо Мирсад Ш.

Не би ли се додатно поткријепиле тврдње, полиција је доставила тужилаштву и податак да је Мирсад Ш. наведеног датума Сеатом прешао границу преко граничног прелаза Славонски Брод у 17:15 сати и потом истом трасом назад у 19:53 сати.

А Станин шеф, иначе директор познате фирме, о свему је сазнао сутрадан када му је спремачица признала да је "направила глупост те без његовог знања из његовог капута узела коверту с новцем те ју дала хоџи да скине црну магију са њих".

Стана је била уплакана, понављала да је слободно могу убити.

“Питао сам је колико је новца било у коверти, али ми није знала рећи. Иначе, Стана је знала за наведену коверту гдје се налази јер ју је више пута по мојим упутствима носила. А познато ми је и да је раније ишла код људи који се баве скидањем урока”, закључио је Станин шеф, који од окривљеног у овом кривичном поступку, који ће се водити на загребачком суду, потражује све до посљедњег цента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана