"Хијена" уловила осумњичене шверцере дрогом

Небојша Томашевић
"Хијена" уловила осумњичене шверцере дрогом

САРАЈЕВО – Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у оквиру акције „Хијена“ ухапсили су четири особе и претресли три локације те пронашли око 130 грама кокаина.

Осумњичене терете за организпвани криминал, шверц дрогом, прање новца, али и за друга тешка кривична дјела.

Како је саопштила СИПА ради се о предмету у којем су сазнања о почињеним кривичним дјелима добијена анализом криптозаштићених апликација Аном и Скај.

Истакли су да се акција ради у координацији са Тужилаштвом БиХ, а остварена је сарадња са полицијским органима Шпаније и Шведске.

- Приликом  претреса пронађени су предмети који могу послужити као докази у даљем току кривичног поступка. Пронађено је  око 130 грама дроге кокаин, дигитална вага за прецизно мјерење тежине опојне дроге, више мобилних телефона, рачунара и других електронских уређаја за похрањивање података, документација у вези куповине некретнина и други материјални докази – стоји у саопштењу.

Појашњава се да се ухапшена четири лица терете за организовани криминал, неовлаштен промет опојном дрогом, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе, прање новца из Кривичног закона БиХ, те наношење тешких тјелесних повреда и оштећење туђе ствари из Кривичног закона ФБиХ.

Како је саопштила СИПА претреси су урађени по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Обавјештајно безбједносном агенцијом БиХ, МУП-ом Републике Српске, МУП-ом Кантона Сарајево, МУП-ом Зничко-добојског  Кантона и Федералном управом полиције.

Навели су да ће ухапшени након криминалистичке обраде и испитивања бити предати у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана