Хицем из пиштоља ранио младића

Горaн Обрaдовић
Хицем из пиштоља ранио младића

Бaњaлукa - Браћа Дино (21) и Дени Векић (25) из Бањалуке ухапшени су због сумње да су у петак пола часа послије поноћи на збору у Слатини код Лакташа ранили Бору Савића (24) из Слатине.

Послије рањавања Савић је превезен у Клинички центар у Бањалуци.

Према ријечима начелника Клинике за ортопедију Владимира Папића, пацијент је задобио прострелну рану меких ткива, без оштећења кости поткољенице.

- Пацијент није животно угрожен и његово тренутно здравствено стање је стабилно - рекао је Папић.

Према незваничним информацијама, Дино Векић је у црквеном дворишту из пиштоља ранио Савића, а потом је  са братом Денијем  побјегао у непознатом правцу. Ухапшени су у петак око десет часова у бањалучком насељу Старчевица.

Мјештани Слатине испричали су  да је до сукоба и пуцњаве дошло на збору поводом Петровдана.

- У четвртак увече у Слатини око цркве било је неколико хиљада људи, а под једним шатором  пјевао је и Баја Мали Книнџа. На том мјесту   било је највише људи. Мало послије поноћи чуо сам да је неко испалио неколико хитаца из пиштоља и сви су се  послије тога  разишли кућама, јер је дошла полиција - испричао је један од мјештана.

У Центру јавне безбједности Бањалука истакли су да су ухапшене двије особе одговорне за пуцњаву и да је у току криминалистичка обрада, а да због тога не могу да говоре о узроку због којег је дошло до сукоба.

Извор близак истрази испричао је да је до сукоба дошло када су се браћа Векић пијани посвађала и потукла са Савићем и његовим друштвом. Том приликом  Дино је отишао до возила, узео пиштољ и вратио се на збор у црквено двориште и ранио Савића у ногу.

По Слатини се преноси неколико верзија како је дошло до сукоба између Савића и браће Векић.

Један од мјештана рекао је да су Савић и његово друштво припадници Равногорског покрета и да су то вече носили мајице овог покрета.

- Били су за једним шанком у црквеном дворишту и њихове мајице су засметале неким младићима за које сам чуо да су Бошњаци. Почели су  су да се свађају и гурају, а један од младића отишао је до возила,  вратио се и пуцао у Савића. Сва срећа па нико више није повријеђен, јер је метак могао да се  одбије и погоди неког у тој гужви - рекао је један од мјештана.

Други су  навели  да су и једни и други били пијани то вече и да су се посвађали због неке дјевојке.

- То је била обична пијанска свађа између младића који су се потом потукли, а један од њих је отишао до свог аутомобила и вратио се те са леђа испалио неколико хитаца према Савићу и погодио да  у ногу - рекао је овај мјештанин.

Он је додао да Савића дуго познаје  јер и он живи у Слатини, и да је ријеч о добром момку, али када је пијан често  се потуче.

Родитељи

Милан и Гордана Савић, родитељи  Боре Савића, који је рањен у четвртак на збору у Слатини, испричали су да их је син назвао путем телефона из болнице у петак један час послије поноћи и рекао да је рањен.

- Отишли смо код њега у посјету и рекао нам је да се његов друг посвађао са двојицом младића из Бањалуке,  да су се  погурали и да су они мислили да се на томе завршило. Међутим, један од младића  вратио се са пиштољем и испалио пет метака у ногу мом сину, од којег га је само један погодио - рекла је Гордана.

Милан Савић је додао да његов син јесте припадник Равногорског покрета и да ту нема ништа спорно, те да он може  да носи мајице какве  жели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана