Хапшење због криволова, одстријељена срна одузета

Срна
Foto: Илустрација

ГРАДИШКА - Лице чији су иницијали М.Т. из Градишке ухапшено је под сумњом да је починило криволов, а полиција је од њега одузела одстријељену срну и ловачко оружје.

Полицијској станици Градишка је у суботу, 29 маја, пријављено да постоји сумња да је у градишком мјесту Подградци извршен криволов и да се користи возило марке “фолксваген кеди”.

Полицајци су, поступајући према пријави, у мјесту Горњи Подградци, заселак Палеж, контролисали возило којим је управљало лице М.Т. и на основу усмене наредбе Основног суда претресли возила у којем је пронађена и одузета одстријељена дивљач /срна/, као и ловачко оружје, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Лице М.Т. је ухапшено, а одстријељена дивљач предата ловочувару Националног парка “Козара”, док ће одузето ловачко оружје бити доказ у кривичном поступку.

Ухапшено лице се терети да је починило кривично ђело незаконит лов. Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Градишка, који је обавијештен о догађају, наложио је да осумњичени након испитивања буде пуштен на слободу, а да се по комплетирању и документовању предмета поднесе извјештај за почињено кривично ђело.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана