Хапшење у Градачцу, бизнисмену покушали изнудити пола милиона КМ

Срна
Foto: Илустрација

ТУЗЛА - Б.С. (35) и Б.М. (33) ухапшени су данас јер су осумњичени за изнуду пола милиона КМ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Ова два мушкарца ће након криминалистичке обраде, уз извјештај, бити предата Кантоналном тужилаштву Тузла због сумње да су од 24. фебруара до 17. марта ове године континуирано вршила продужено кривично дјело изнуда на начин да су озбиљним пријетњама и опасног оруђа изнуђивали од предузетника из Градачца новац у износу од пола милиона КМ.

Постоји сумња да су Б.С. и Б.М. у ноћи између 7. и 8. марта бацили екслозивну направу, оштетивши теретно возило на паркингу једне фирме на подручју Градачца.

У претресу породичне куће, викендице и радних просторија које на подручју Градачца користи Б.Ц, пронађено је девет мобилних телефона, неколико СИМ картица, ручна бомба, црна капа фантомка, црне рукавице и други предмети.

Претреси су извршени наредбом Кантоналног суда Тузла.

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су, с циљем расвјетљавања кривичног дјела изнуда, протеклих мјесец дана предузели низ истражних радњи, те идентификовали Б.С. и Б.М. као могуће починиоце наведеног кривичног дјела, након чега су ова два мушкарца и ухапшена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана