Хапшење у Дервенти: Хтио да се надрогира па бомбом убије инспектора

Н.Т.
Foto: МУП РС

ДЕРВЕНТА - Полиција је ухапсила А. П. са подручја Дервенте због сумње да је планирао да убије криминалистичког инспектора запосленог у Полицијској станици Дервента, а том приликом код њега је пронађена бомба и марихуана.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој поменути је ухапшен 17. јула, а терете га за угрожавање сигурности недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Полицијски службеници су дошли до сазнања да лице  А.П. посједује бомбу, коју планира да употријеби за ликвидацију криминалистичког инспектора запосленог у Полицијској станици Дервента,  као и да посједује одређену количину наркотичких средстава коју би искористило прије него што крене да изврши наведену радњу- наводи се у саопштењу.

Додаје се да је  на основу наредбе Основног суда у Дервенти извршен  претрес стана и других просторија које користи наведено лице.

 

- Пронађена је експлозивна направа која изгледом асоцира на ручну бомбу, врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која асоцира на дрогу спид", два смотуљка са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на  дрогу марихуану и  дробилица са остацима биљне материје. Након комплетирања и документовања предмета против лица иницијала А.П. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеним кривичним дјелима-наводи се у саопштењу не откривајући друге детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана