Хапшење у Броду: Лажним новчаницама од 500 евра куповао златне полуге

Небојша Томашевић
Хапшење у Броду: Лажним новчаницама од 500 евра куповао златне полуге

БРОД – Сенад Хасовић из Новог Сарајева у ФБиХ ухапшен је јуче због сумње да је фалсификованим новчаницама од по 500 евра од М.П. из Брода купио већу количину инвестиционог злата, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо осумњичени Хасовић је у два наврата од поменутог Брођанина купио златне полуге.

- Прво је купио девет полуга од по два грама и двије од по 10 грама за шта му је дао седам лажних новчаница од по 500 евра, а други пут је купио 18 полуга од по два грама и зато је М.П. дао шест фалсификованих новчаница од по 500 евра - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је М.П. касније посумњао у исправност новчаница које је провјерио и утврдио да су лажне те је случај пријављен полицији која је ефикасним радом брзо открила преваранта.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, Хасовића терете за кривично дјело кривотворење новца.

- За наведено лице постоји основ сумње да је у више наврата у току мјесеца јула 2024. године, на подручју општине Брод, од лица иницијала М.П. из Брода куповало инвестицијско злато и плаћало новчаницама у апоенима од 500 евра. Касније утврђено да се ради о фалсификованим новчаницама - наведено је у саопштењу.

Додаје се да је полиција оперативним радом на терену јуче пронашла С.Х. из Новог Сарајева, ФБиХ, код којег је пронађено укупно 20 новчаница у апоенима од 500 евра.

- Осумњичени С.Х. је након криминалистичке обраде уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Тужилаштва БиХ -  наведено је у саопштењу добојске Полицијске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана