Хапшење у Бијељини: Пали разбојници који у отели око 44.000 евра

Н. Т.
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Живан Глишић и Душан Велимировић ухапшени су због сумње да су на Богојављење ове и прошле године починили два разбојништва и опљачкали двије особе у чије куће су провалили у Трњацима и селу Бродац код Бијељине одакле су украли око 44.000 евра, потврђено је "Гласу Српске".

Они су осумњичени да су 19. јанара прошле године починили разбојништво у мјесту Трњаци, тако што су насилно и уз пријетњу употребе ватреног оружја ушли у породичну  кућу, гдје су  од оштећених отуђили новац и новчаник са документима.Како сазнајемо укућанима су пријетили пиштољем и тражили новац те су према незваничним информацијама однијели 10 марака.

У другом разбојништву које се истог датума али ове године осумњичени су да су опљачкали пензионерку  Радинку Т.  (71) из Бијељине коју су везали и однијели јој новац и злато у вриједнсти од око 55.000 евра.

-Осумњичени су насилно ушли у породичну кућу оштећене везали је селојтеп траком и отуђили око 40.000 еура и већу количину златног накита- наводе из полиције.
Ова пензонерка живи сама у селу Бродац код Бијељине, а полицији је пријавила непознате и маскиране разбојнике који су ју, према пријави везали а затим и опљачкали узевши јој осим новца и  већу количину злата чија је пријавељена вриједност око 15.000 евра.

Ухапшени мушкарци су данас уз извјештај о почињеним кривичним дјелима  разбојништво предата у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана