Хапшење дилера у Сарајеву: Пронађена већа количина оружја, муниције и дроге

ГС
Foto: кликс

У Сарајеву је јучер, у претресу аутомобила, а потом и стамбеног објекта, пронађена знатна количина оружја и дроге.

 Полицијски службеници јуче су зауставили и контролисали ВW Поло којим је управљао возач Х. Х., рођен 1982. године у Сарајеву, гдје је и настањен, док се на мјесту сувозача налазила особа иницијала А. О., рођен 1980. године у Сарајеву, настањен у Трнову.

Контрола је извршена у 19:20 сати у улици Габриелле Морено Лоцателли, опћина Центар Сарајево. Код А. О. су пронађена и одузета три пакетића марихуане.У возилу су пронађена и од Х. Х. одузета два мобилна телефона, прибор за конзумирање наркотичких средстава и један пакетић спида.

Такође, извршен је претрес стамбеног објекта у улици Борак, општина Центар Сарајево, који користи А. О. и том приликом је пронађено и одузето око 700 грама спида, око 300 грама марихуане, три ручне бомбе, пет пиштоља, 118 метака различитог калибра, четири оквира за пиштољ и једна картонска кутија експлозива бруто масе око 500 грама.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, О. А. је ухапшен.Х. Х. је такођер ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело посједовања и омогућавања уживања опојних дрога.Они су предати у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сатрајево. Полицијски службеници, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, настављају криминалистичку обраду над наведеним особама, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана