Хапшења због крађе накита вриједног 20.000 марака, слободе лишено и двоје малољетника

ГС
Хапшења због крађе накита вриједног 20.000 марака, слободе лишено и двоје малољетника

БАЊАЛУКА- Бањалучка полиција ухапсила је М.Д. и А.Д, оба из Котор Вароша и двоје малољетника, за које се сумња из стана у Бањалуци украли новац и већу количину накита, вриједног око 20.000 КМ.

Службеници Полицијске управе Бањалука, предузимањем оперативних мјера и радњи, идентификовали су особе за које је истрагом утврђено да се могу довести у везу са крађама. Терете их да су од децембра 2023. године до 1. фебруара из стана у Бањалуци украли новац и већу количину накита.

Полиција је пронашла дио украденог накита, као и друге предмете који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

- Све мјере и радње према малољетним лицима предузимају се под надзором тужиоца за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку. Над  М.Д. и А.Д. је извршена криминалистичка обрада, а о свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те након комплетирања и документовања предмета слиједи достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу - наводе  из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана