Хапшења у Зворнику и Србији: Преко Дрине прокријумчарили више од 100 миграната

ГС
Хапшења у Зворнику и Србији: Преко Дрине прокријумчарили више од 100 миграната

САРАЈЕВО – У међународној акцији „Скипер“ на подручју Зворника ухапшене су четири, а у Србији пет особа осумњичених да су дјеловали као чланови међународне криминалне групе за у протеклом периоду прокријумчарили из Србије у БиХ више од 100 илегалних миграната, саопштило је Тужилаштво БиХ.

У саопштењу је додато да међу ухапшенима у Србији и организатор групе.

У току су претреси на више локација, а осумњичени ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежност поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ.

Осумњиче терете за кривично организовање групе или удружења за кријумчарење миграната, у вези са кривичном дјелом кријумчарење људи

- Активности на терену је реализовала Агенција за истраге и заштиту (СИПА), уз подршку Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ и Службе за послове са странцима БиХ. Истрага је реализована у сарадњи са колегама из Србије, а усмјерена је на откривање и разбијање организованих кријумчарских ланаца који кријумчарењем илегалних миграната, преко ријечне границе на Дрини, па даље преко територије БиХ, остварују велику незакониту имовинску корист. Истовремено, угрожавају безбједносну ситуацију у БиХ, проузрочену приливом илегалних миграната - наводе у Тужилаштву БиХ.

Ова координисана међународна оперативна акција проведена је са Службом за борбу против организованог криминалитета МУП-а Републике Србије, под покровитељством и уз подршору Полицијског Центра Југоисточне Европе – SELEC центра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана