Ханифи Мујезиновић двије године затвора због смрти супруга

Небојша Томашевић
Ханифи Мујезиновић двије године затвора због смрти супруга

ДОБОЈ - Ханифа Мујезиновић (59) из Добоја, осуђена је у добојском Окружном суду на двије године затвора јер је ножем усмртила супруга Хасана Мујезиновића (55).

Осуђена за кривично дјело наношење тешке тјелесне повреде са смртном посљедицом које је починила у стању битно смањене урачунљивости.

Злочин се десио 2. јануара у њиховој породичној кући Сувом Пољу код Добоја, а Ханифа је супруга ножем посјекла по лакту након чега је он искрварио на смрт. Како стоји у пресуди, свему је наводно претходила свађа између оптужене и супруга Хасана који је напустио породичну заједницу и повремено долазио и боравио код оптужене. Наведено је да је Ханифа злочин починила у стању битно смањене урачунљивости.

- Усљед негативних емоција проузрокованих дугогодишњим поремећајем односа који су довели до кумулације негативних емоција дошло је до физичког сукоба између оптужене и оштећеног. Тако је у једном моменту оптужена оштећеном Х. М. задала убод ножем у предјелу унутрашњег дијела надлактице лијеве руке. Том приликом му је пресјекла крвни суд у предјелу лијеве надлактице те је усљед масовног спољашњег крварења из пресјечених великих крвних судова у предјелу лијеве надлактице Х. М. искрварио и преминуо - стоји у пресуди која је објављена на сајту добојског Окружног суда.

Према информацијама из истраге, Ханифа је покушала да прикрије злочин тако што је почистила све трагове и пресвукла супруга, али у томе није успјела.

- Помјерила је тијело жртве и из стана изнијела крвави тепих и покушала га опрати и сакрити. Затим је са себе и жртве скинула крваву одјећу како би је опрала. Такође, нож којим је починила убиство је опрала и детаљно очистила и оставила га. Затим је поспремила све ствари по кући и тада је одлучила да позове полицију те испричала да је имала сукоб и свађу са супругом и да је он сам себе повриједио ножем и преминуо - рекао је извор близак истрази након открића овог злочина.

Према његовим ријечима када је полиција дошла на лице мјеста уочене су многе нелогичности. Између осталог, прегледом тијела видјело се да је човјек искрварио, а нигдје у близини није било крви. Полиција је убрзо пронашла и крваве тепихе као и нож са којим је највероватније почињено убиство. Након тога, Мујезиновићева је ухапшена и спроведена у службене полицијске просторије.

Забране

Након изрицања пресуде суд је Ханифи Мујезиновић укинуо притвор и одредио мјере забране које предвиђају забрану напуштања Добоја, а одузет јој је и пасош и одређена је забрана коришћења личне карте за прелазак границе БиХ. Судским рјешењем Ханифа је обавезана да се сваких 15 дана јави у Полицијску станицу Добој између седам и 15 часова, надлежном дежурном полицијском службенику који ће уредно водити евиденцију. Полицијска станица Добој 2 ће једном мјесечно, писменим путем извјештавати овај суд о томе да ли је оптужена испоштовала ово наређење. Ове мјере и обавезе ће трајати док за то постоји потреба, а најдуже до упућивања на издржавање казне, с тим да ће се контрола оправданости мјера забране вршити свака два мјесеца. Уколико прекрши мјере биће јој одређен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана