Хабибовићу 13 мјесеци затвора због афере "Диплома"

Срна
Хабибовићу 13 мјесеци затвора због афере "Диплома"

БИХАЋ - Кантонални суд у Бихаћу правоснажно је осудио Шемсудина Хабибовића на 13 мјесеци затвора због кривотворења службене исправе.

Овом пресудом оптужби је ослобођен Сенад Пехливан, који је раније, пресудом Општинског суда у Санском Мосту, био осуђен на 13 мјесеци затворске казне, док је Нејри Шабић потврђена условна казна затвора од осам мјесеци с роком провјере од три године, објављено је на веб страници Општинског суда у Санском Мосту.

Пехливану је суђено због кривичног дјела примања награде или другог облика користи за трговину утицајем, а Кантонални суд је оцијенио да Тужилаштво у његовом случају није доказало чињење кривичног дјела, док се Хабибовићу и Шабићевој судило за кривотворење службене исправе.

Оптужница је Пехливана теретила да је посредовао приликом подмићивања одговорне особе за посредуовање приликом куповине диплома.

Он је, према оптужници, између осталог, обећавао да може набавити диплому средње медицинске школе, занимање медицински техничар, те да је за ту услугу тражио 2.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана